Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést.
Menü

Vegyünk ékszert karácsonyra

Vegyünk ékszert karácsonyra Olyan sokféle ajándékot kap az ember élete során, mégis egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány marad ebből emlékezetes.

Gyerekkoromban hatalmas családi karácsonyok voltak a nagymamánál. Egymás megajándékozása órákig tartó program volt. Mindent kibontogattunk egyesével, megnéztük egymás ajándékát, kipróbáltuk, örültünk. Mégsem az ajándékok tették emlékezetessé ezeket a karácsonyokat, hanem az egymással eltöltött idő.

Akkoriban játékot, könyveket, ruhákat kaptam, de ha őszinte akarok lenni, az egyetlen amire emlékszem, egy iskolás kezdőcsomag volt 6 évesen, ceruzákkal, papírokkal, über menci hegyezővel, radírral.

Ahogy teltek az évek, jöttek sorba a felejthető ajándékok. Legtöbbször pénzt kaptam, mert ugye egy kamasz gyereknek, mit lehet venni, aminek örül? Nagyjából semmit. Ilyenkor a pénz a legjobb megoldás a felnőttek szerint. Szerintem meg nem, de erre még visszatérek.

Szóval, a sok gyerekes év után, annak rendje és módja szerint, egyszercsak nővé serdültem, és az ajándékok ehhez mértem kezdtek átalakulni.
Jöttek, a parfümök, cipők, táskák, órák, és az ékszerek.

Hogy is mondta Gábor Zsazsa?

"Soha nem utáltam meg annyira férfit, hogy visszaadjam neki a gyémántokat"

Hát, ha gyémántot nem is nagyon kaptam, de ékszert én sem adtam még vissza soha senkinek. Mert az ékszereknek lelkük van. Magukban hordozzák a megajándékozás pillanatát, és azt a szeretetet, amivel kaptuk. Ez pedig az idővel nem változik, még akkor sem, ha esetleg a megajándékozóval való viszonyunk viszont igen.

Ékszerrel egyszerűen nem lehet mellélőni egy nőnél.

Az ajándékba kapott ékszer, a nő számára azt jelzi, hogy fontos és értékes a másik számára. Egész mást képvisel például egy szép ezüst ékszer óra, mint egy új mosogatógép karácsonyra. Ugye, hogy az egyik a nőt, a másik a cselédet sugallja? Persze nem vitatom, hogy a mosogatógép nagyon hasznos, és piszkosul nagy segítség a házimunkában, de NEM ajándék egy nőnek karácsonyra.

Hosszan tudnám sorolni, mit NE vegyünk ajándékba egy nőnek, de inkább azt írom meg, mit igen.

Nyaklánc, fülbevaló, karkötő, gyűrű vagy egy szép ékszeróra, tuti választás annak a nőnek, aki értékes számunkra. És igen. Anyukánknak, férjünknek, de még kamasz gyermekünknek is szép ajándék. Egy mutatós, csillogós nyakékre, egy angyalkás medálra, biztosan nem fogja azt mondani az épp nőiességét bontogató lányunk, hogy pfujjj!

Szóval, bátran próbáljuk ki, hogy ékszerrel ajándékozzuk meg kedvesünket, mert száz szónak is egy a vége, az ékszer a fa alatt, mindig telitalálat.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés