Elfogadod a cookie-kat? Ígérjük, nincs benne csokoládé és nem hízlalnak!!  winkKattints a "Kérem a sütiket" gombra! 

Ékszer szótár

 

EZÜST:

Az ezüst fehéren csillogó, jól nyújtható és hengerelhető nemesfém, amelyből az EZÜSTSZIGET. HU webáruházban lévő ékszerek készültek.  Megtartja színét és csillogását, de a levegőben lévő kén hidrogén nevű vegyület megfeketíti, ugyanez a hatás fordulhat elő gyógyvizekben is, mert ezüst-szulfid képződik a felületen, amely már nem távolítható el nyomtalanul.Az ezüst nagyon jó hővezető.A legcsillogóbb nemesfém, a fényt felerősítve ragyog, és tükröződést mutat. Ékszer készítésére csak ötvözetei alkalmasak.Tiszta állapotában rendkívül jellegtelen, szürke színű, tompa fényű, nagyon puha, hamar kopik.

Az ékszerekben rézzel kerül ötvözésre, és ez nagyon tartóssá, környezeti hatásokkal szemben ellenállóvá teszi. Finomságát ezrelékben adják meg, tehát a  925-ös tisztaságú ezüst ékszer jelentése: 92,5% -a az ezüst tartalom, a maradék 7,5% pedig az egyéb fémek.

 

RÓDIUM:

Ródiummal bevont ezüst gyűrű

 

Ezüstfehér színű rendkívül ellenálló fém. A platinafémek családjába tartozik.                                  Allergiamentes fém, ami azért nagyon fontos, mert a bőrrel való kapcsolatba kerülésével nem okoz semmiféle irritációt. Az EZÜSTSZIGET.HU webáruházban kapható ezüst ékszerek mindegyike ródiummal bevont, kinézetük a fehér aranyéval egyező szépségű. A ródiumnak köszönhetően az ékszer nem sárgul, illetve szürkül be tartós használat után sem.

A ródiumos bevonat egy vékony filmréteg az ezüstön így óvja azt.

 

 

CIRKÓNIA:

A cirkónia,  a cirkóniumból előállított szintetikus drágakő, amely a cirkont helyettesíti. Ragyogása kinézete a gyémántéhoz hasonlít de előállítása sokkal olcsóbb. Gyönyörű megjelenése miatt szinte a legjobban elterjedt szintetikus drágakő az ékszer iparban. A gyémánt, a legkeményebb anyag a földön így hát a cirkónia, mely ezt a tartósságot el nem érheti, hosszú idő elteltével a használattól megkophat, de ez a különbség élvezeti, látványi értékét csak minimálisan csökkenti. Ellenben könnyen és gazdaságosan cserélhető.
Szinte az összes színárnyalat előállítható belőle, így sokrétűen helyettesíthet különböző drágaköveket az alacsony ár megtartása mellett. A cirkónia csupán néhány évtizedes múltra tekint vissza 1973 óta, van kereskedelmi forgalomban.

 

TENYÉSZTETT IGAZGYÖNGYÖK:

Ez a csodás féldrágakő a gyöngyképzésre képes kagylók nyálkahártyájának köszönheti létezését. Amikor ugyanis az állat héja és köpenye közé bekerül a szennyeződés, mondjuk homokszemcsék, akkor a kagyló, hogy megvédje sérülékeny lágy szöveteit egy magas mész tartalmú gyöngyház réteggel, vonja körben azt, vagyis beboltozza a szennyeződést. Az évek során újabb és újabb gyöngyház rétegek kerülnek erre az anyagra, és végül gömbformát alkot. Az igazgyöngy tenyésztés során is pontosan ez a folyamat megy végbe, csak a gyöngyházképzést kiváltó idegen anyag mesterségesen, emberi beavatkozásnak köszönhetően kerül az állat belsejébe. Mivel a hatalmas kagylófarmokon sokkal nagyobb mennyiségben tudnak ilyen módon igazgyöngyöket előállítani, illetve nem szükséges a gyöngyöt tartalmazó kagylók felkutatása sem, mint ahogy a természetes gyöngyök esetében, ezért mára a világ igazgyöngy kínálatának 90 %- át ezek a tenyésztett gyöngyök teszik ki.

Az EZÜSTSZIGET.HU ezüstékszereiben nagyon jó minőségű tenyésztett gyöngyökkel találkozhatsz.

KAUCSUK:

A kaucsuk a gumi legfontosabb alapanyaga. Már a kaucsuk is rugalmas, de igazán rugalmassá a vulkanizálás során válik. A kaucsukfa vagy gumifa a kutyatejfélék családjába tartozó fa. Kérge sima, világosszürke, átlós irányú bevágásokkal, melyek megsértésével csapolják le a nedvét.  A növény bőségesen tartalmaz tejnedvet, mely könnyen és jól szárad, de nem repedezik. Gőzzel kezelve könnyen hajlítható. Az ékszerkészítésben általában karkötő és nyaklánc készül belőle.

Az EZÜSTSZIGET.HU kínálatában férfi kaucsuk ékszerek találhatóak ezüsttel ötvözve, általában fekete színben, de előfordulnak színes változatok is.

 

OPÁL:

A nemes opál nem kristályos szerkezetű ásvány, anyaga pedig a föld egyik legközönségesebb ásványa a kvarc. Ennek a drágakőnek ásványi anyag színe a ráeső fény irányától függően változik, a szivárvány színeiben irizál. Összetételét, szerkezetét vizsgálva talán a közönséges üveghez hasonlíthatnánk leginkább, ám az opál nem átlátszó, csak áttetsző. Valamennyi opálféleség sajátsága az a különleges tompa selyemfény, amelyet a megszilárdult szilika-gél anyagába zárt mikroszkopikus vízcseppek fénytörése okoz. Az opál rendkívül kényes a fizikai behatásokra, ütésre, savakra, lúgokra, hőre.

A nemesopál azon kevés drágakövek, közé tartozik, amelyet még laboratóriumban sem sikerült mesterségesen előállítani, így szintetikus változata egyelőre, nem ismert. Leginkább vulkáni kőzetek repedéseiben, vagy tengeri, megkövesedett üledékekben található.

 

Az oldal tetejére