Elfogadod a cookie-kat? Ígérjük, nincs benne csokoládé és nem hízlalnak!!  winkKattints a "Kérem a sütiket" gombra! 

Használati ékszer kisokos

Az Ezüstsziget ezüst ékszereinek mindegyike hivatalosan fémjelzett, finomságjellel (925 és 835) és névjelével ellátott, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság (1089 Budapest, Bláthy Ottó utca 3-5., rövid neve: NEHITI) által bevizsgált ékszer. A 2gr alatti ezüst ékszerek a hatályos jogszabályok szerint csak finomságjellel (925 és 835) rendelkeznek. A legfeljebb 2gr tömegű ezüstékszerek mentesek a fémjelzés alól, illetve akkor is, ha az ékszer jellegénél fogva nem jelezhető.

Engedély száma:  PR7691

Minden ezüst ékszer mellé MINŐSÉGI TANÚSÍTVÁNYT adunk:

Az ékszer évezredek óta a szépség és az érték megtestesítője. Hosszú időre dísze lehet ruházatodnak és kiegészítője öltözködésednek. Szép ajándék, mely évek múltán is az ajándékozóra emlékezteti viselőjét. Ahhoz, hogy sokáig élvezhesd azt a kellemes érzést, amit egy ékszer viselete nyújt, az alábbiakban néhány hasznos tanáccsal szeretnénk segíteni neked.

Az ezüst rendívül jól nyújtható, így viszonylag kis mennyiség felhasználásával, a tényleges tömegénél látványosan többet mutató ékszer készíthető belőle.

Azonban az ilyen könnyű, vékony anyagból készült ékszer kevésbé marad ellenálló a hirtelen fellépő, erős fizikai behatásokkal szemben. Ügyelj rá, óvd a sérülésektől, ne akadjon be sehova, ne nyomódjon össze. Amennyiben mégis beakadna valamibe, óvatosan próbáld meg leszedni, semmiképpen ne feszítsd, vagy húzd erősen, mert könnyen deformálódhat, vagy elszakadhat, eltörhet, az ilyen sérülés nem javítható nyom nélkül és a garancia nem vonatkozik rá. Kérlek a vékony láncok, és az üreges ékszerek esetében az előbbieket fokozottan vedd figyelembe. Nehéz dolgok cipelésénél a gyűrű deformálódhat és el is, törhet. Az anyagban fellépő feszültség hatására a kövek kieshetnek, mivel a követ befogó "fogak" torzulhatnak, kinyílhatnak.

Egyes kozmetikumok, háztartási vegyszerek elszíneződést, befeketedést okozhatnak az ékszer felületén. Ajánlatos, hogy elkerüld az ékszer viselését gyógyfürdőben, a gyógyvíz alkotóelemei anyagában károsítják az ezüst ékszert. Egyes egyéneknél az izzadság is befolyásolhatja az ezüst színét.  Köves ékszerek esetében kerülni kell a befoglalt kő és a különböző tisztálkodási anyagok, illetve egyéb tisztítószerek érintkezését, mivel ez a kövek csillogásának, áttetszőségének csökkenéséhez vezet.

A swarovski köves ékszerek különösen érzékenyek a vízzel, vagy akár az erős párával való érintkezésre (soha ne hagyd ékszereidet a fürdőszoba párájának kitenni, a szaunában is kerüld viseletét) valamint a kémiai és fizikai behatásokra. Javaslom az ilyen jellegű ékszert alkalmi viseletként használd.

A rose gold (rózsa arany) illetve a "sárga" arannyal futatott (14 karátos arannyal, vagy platinafémmel bevont) ezüst ékszerekről (925) a finom és vékony bevonat, részben vagy egészben, viselet során lekophat. Ez a folyamat a csiszolódás súrlódás következtében elkerülhetetlen. Ebben az esetben a felületen ezüst szin tűnik elő, az ékszer szépségén kis mértékben, vagy egyáltalán nem változtat, a garancia nem vonatkozik az ilyen jellegű változásra. A többszínű ékszerek nem mindig készülnek különböző színű fémekből. A gyártási technológia során, a felület megmunkálásában, ródiumozással különböző színhatások (fehér, szürke, vörös, fekete, roszaszin stb.)érhetőek el. A ródiumozás idővel megkophat, így az ékszerfelület veszíthet színhatásaiból, melyek még vásárláskor jelen voltak. Egyéb alakítás javítás során is felmerülhet ez a probléma.

A nem szemekből álló, és lapos láncok csak egy bizonyos szintig hajlékonyak, ügyelni kell, nehogy megtörjenek, ilyenkor szakadás nem, viszont felületükön olyan látható egyenetlenség következik be, amely nem javítható. Ez a sérülés általános, ha az ékszer összenyomódik, ezért alvás közben soha ne viseld!

 

 

 
 

Az oldal tetejére