Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést.
Termékek Menü

Garancia, reklamáció

Az Ezüstsziget ezüst ékszereinek mindegyike hivatalosan fémjelzett, finomságjellel (925 és 835) és névjelével ellátott, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság (1089 Budapest, Bláthy Ottó utca 3-5., rövid neve: NEHITI) által bevizsgált ékszer. A 2gr alatti ezüst ékszerek a hatályos jogszabályok szerint csak finomságjellel (925 és 835) rendelkeznek. A legfeljebb 2gr tömegű ezüstékszerek mentesek a fémjelzés alól, illetve akkor is, ha az ékszer jellegénél fogva nem jelezhető.

Engedély száma:  PR7691

Minden ezüst ékszer mellé MINŐSÉGI TANUSÍTVÁNYt adunk:

Az ékszer évezredek óta a szépség és az érték megtestesítője. Hosszú időre dísze lehet ruházatodnak és kiegészítője öltözködésednek. Szép ajándék, mely évek múltán is az ajándékozóra emlékezteti viselőjét. Ahhoz, hogy sokáig élvezhesd azt a kellemes érzést, amit egy ékszer viselete nyújt, az alábbiakban néhány hasznos tanáccsal szeretnénk segíteni neked.

Az ezüst rendívül jól nyújtható, így viszonylag kis mennyiség felhasználásával, a tényleges tömegénél látványosan többet mutató ékszer készíthető belőle.

Azonban az ilyen könnyű, vékony anyagból készült ékszer kevésbé marad ellenálló a hirtelen fellépő, erős fizikai behatásokkal szemben. Ügyelj rá, óvd a sérülésektől, ne akadjon be sehova, ne nyomódjon össze. Amennyiben mégis beakadna valamibe, óvatosan próbáld meg leszedni, semmiképpen ne feszítsd, vagy húzd erősen, mert könnyen deformálódhat, vagy elszakadhat, eltörhet, az ilyen sérülés nem javítható nyom nélkül és a garancia nem vonatkozik rá. Kérlek a vékony láncok, és az üreges ékszerek esetében az előbbieket fokozottan vedd figyelembe. Nehéz dolgok cipelésénél a gyűrű deformálódhat és el is, törhet. Az anyagban fellépő feszültség hatására a kövek kieshetnek, mivel a követ befogó "fogak" torzulhatnak, kinyilhatnak.

Egyes kozmetikumok, háztartási vegyszerek elszíneződést, befeketedést okozhatnak az ékszer felületén. Ajánlatos, hogy elkerüld az ékszer viselését gyógyfürdőben, a gyógyvíz alkotóelemei anyagában károsítják az ezüst ékszert. Egyes egyéneknél az izzadság is befolyásolhatja az ezüst színét.  Köves ékszerek esetében kerülni kell a befoglalt kő és a különböző tisztálkodási anyagok, illetve egyéb tisztítószerek érintkezését, mivel ez a kövek csillogásának, áttetszőségének csökkenéséhez vezet.

A swarovski köves ékszerek különösen érzékenyek a vízzel, vagy akár az erős párával való érintkezésre (soha ne hagyd ékszereidet a fürdőszoba párájának kitenni, a szaunában is kerüld viseletét) valamint a kémiai és fizikai behatásokra. Javaslom az ilyen jellegű ékszert alkalmi viseletként használd.

A rose gold (rózsa arany) illetve a "sárga" arannyal futatott (14 karátos arannyal, vagy platinafémmel bevont) ezüst ékszerekről (925) a finom és vékony bevonat, részben vagy egészben, viselet során lekophat. Ez a folyamat a csiszolódás surlódás következtében elkerülhetetlen. Ebben az esetben a felületen ezüst szin tűnik elő, az ékszer szépségén kis mértékben, vagy egyáltalán nem változtat, a garancia nem vonatkozik az ilyen jellegű változásra. A többszínű ékszerek nem mindig készülnek különböző színű fémekből. A gyártási technológia során, a felület megmunkálásában, ródiumozással különböző színhatások (fehér, szürke, vörös, fekete, roszaszin stb.)érhetőek el. A ródiumozás idővel megkophat, így az ékszerfelület veszíthet színhatásaiból, melyek még vásárláskor jelen voltak. Egyéb alakítás javítás során is felmerülhet ez a probléma.

A nem szemekből álló, és lapos láncok csak egy bizonyos szintig hajlékonyak, ügyelni kell, nehogy megtörjenek, ilyenkor szakadás nem, viszont felületükön olyan látható egyenetlenség következik be, amely nem javítható. Ez a sérülés általános, ha az ékszer összenyomódik, ezért alvás közben soha ne viseld!

A felsorolt elváltozásokkal kapcsolatos panaszok, illetve a nem rendeltetésszerű használat során bekövetkező hibák, sérülések esetében, az ékszerekre jótállást nem vállalunk.

HASZNÁLT ÉKSZERT HIGIÉNIAI OKOKBÓL NEM CSERÉLÜNK!!!

Minden reklamációról jegyzőkönyvet veszünk fel, melyet 5 évig őrzünk. Szakértői véleményt irásban adunk, maximum elbirálási idő 30 nap.Garancia: 10000Ft feletti ezüst ékszerek esetében 1 év.

Garanciális feltételek, Reklamáció bejelentésének módja:


Ezüst ékszereinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk!

A vonatkozó jogszabályok értelmében minden általunk forgalmazott termékre 2 év  jótállás kötelező.  A jótállási idő kezdete a SZÁMLÁN és a termékhez küldött MINŐSÉGI TANUSÍTVÁNY-on szereplő dátum.

A vásárlónak 14 munkanap áll rendelkezésére, hogy indoklás nélkül elálljon a vásárlástól.

Ebben az eseten hiánytalanul juttassa vissza áruházunkhoz az adott termékeket.

   
A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó.
  
Jótállási igény az alább felsorolt iratok együttes bemutatásával érvényesíthető:

-    A termék teljes csomagolása
-    A  számla egy példánya
-    A cégünk által kiállított Minőségi Tanusítvány

-  Adott esetben szöveges indoklás aláírással ellátva.

Számla nélkül nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni! 


A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt . A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások ( pl. leesés következtében összetört, beázott, ráléptek, beakadt, elszakadt, stb. ) cseréjének elkerülése miatt a forgalmazó csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét. Ennek megfelelően a további teendők a termék 72 órán belüli meghibásodása esetén:

Az észlelt meghibásodást be kell jelenteni a forgalmazó (eladó),  Ezüstsziget.hu telefon számán. Ha az ezüstsziget. hu kivizsgáltatja a meghibásodást, ha a szakvélemény alapján a bejelentés jogos,  vállaljuk a termék azonnali cseréjét, ha van belőle a kínálatban, ha nincs, kérésre levásárolható az ára, vagy pedig visszautaljuk a vevő által megadott számlaszámra.

Portósan küldött csomagokat nem vesz át Webáruházunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

A garanciális visszajuttatás költségeit minden esetben a vásárló állja. Természetesen, ha a visszajuttatást követően kiderül, hogy anyaghibáról, vagy a garanciális feltételek alá eső problémáról van szó, akkor a webáruház utólag megtéríti a szállítás költségét.  

Harmadik fél által javított, vagy nem rendeltetésszerű használatból adódó, és a garanciális feltételek alá nem eső problémák esetén a szállítás költségét nincs módunkban megtéríteni.

Bővebb tájékoztatást az Általános Szerződési Feltételek -ÁSZF olvashatsz: http://www.ezustsziget.hu/vasarlasi_feltetelek_5

Termékeink gondos válogatáson mennek át mielőtt felkerülnek a vebáruházban, így igyekszünk a vásárlók megelégedettségét szolgálni.

Minden esetben körültekintően járunk el mindenki megelégedettségére. smiley