Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést.
Termékek Menü

Black Friday- mert vásárolni jó!

Black Friday- mert vásárolni jó!

Ha valamit szeretek, akkor az a vásárlás. Amit meg, még jobban szeretek, az AKCIÓS vásárlás. Ezért aztán, alig várom a Black Friday-t. Persze tudom én, hogy a kereskedelemben mélyen kódolva van az „átverés”, de a rutinos vásárlókat - mint én - nem lehet átverni. Résen kell lenni az igaz, de ez az óvatosság eltörpül amellett, hogy a Black Friday, mint két hatalmas csattanós pofon, felébreszt csipkerózsika álmomból, és tudatosítja bennem, hogy nyakamon a karácsony.

Ezért aztán, ezen a napon, mindig elhatározom, hogy megveszem az összes karácsonyi ajándékot, ultra akciós áron. Persze, a vége mindig az, hogy megveszem, ami megtetszik… magamnak. Igaz, mióta gyerekeim vannak, azóta a pénzem kétharmadát rájuk szórom el, de Black Friday-kor igyekszem önző maradni.

 

Régen nem szerettem ezt a napot… Na jó! Ez nem igaz, mert régen nem is volt ilyen nap itthon. Ez a nap, csak egy Amerikából begyűrűzött rossz szokás, amit illene utálni. Amerikában, minden év november negyedik csütörtökén tartják a hálaadást. Mivel, az ezt követő pénteket sokan szabadnapnak veszik ki, így még a pulyka meg sem emésztődik egy átlag amerikai gyomrában, már rohan vásárolni. Akkora a zsúfoltság ilyenkor az utakon és a boltokban, hogy a Philadelphiai rendőrség - 1961 ben - fekete péntek-ként jellemezte ezt a napot.  Az igazat megvallva, mindig is éreztem, hogy ez a kifejezés, nem épp egy „Heppihalidéj, végre jön a karácsony, örüljünk!” hangulatot hordozza, de a marketing bírt akkorát csavarni rajta, hogy a kezdetben negatív Black Friday-t, neonfénnyel villódzó, akciós vásárlási nappá alakította az emberek fejében.

 

Én örülök.

 

Nem örülnék, ha csak az a lehetőség lenne ilyenkor, hogy cipőt húzok, átverekedem magam a forgalmi dugókon, bepasszírozom magam egy levegőtlen üzletbe, és nyomorultul keresem a mínusz 70%-os, mérethiányos, akciós termékek közt a nekem valót.

Vagy, hogy már hajnalban (pontosabban előző nap este) az áruház bejáratához kelljen feküdnöm, hideg élelemmel és meleg teával, hogy az éjfélkor nyitó üzlet termékei közül a legjobbat megkaparintsam.

 

Szerencsére nem csak ez az opció van.

 

Mivel utálom a tömeget, a frusztrált és ideges vevőket, ezért, ilyenkor bekuckózom a meleg paplan alá egy laptoppal a kezemben, és szörfözök a neten. Az én aduászom az online vásárlás, még Black Friday-kor is. Az online vásárlás kényelmes, és évek rutinjával a hátam mögött, biztonságos is. Természetesen, jól megnézem kitől és mit vásárolok. Alaposan elolvasok mindent a termékről, a szállítási feltételekről, garanciáról, visszavásárlásról stb… Ha pedig mindent rendben találok, dobom a kosaramba és fizetek. Aztán már csak várom, hogy megérkezzen a legtutibb, és legjobb áron megvásárolt karácsonyi ajándék… magamnak! :D

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés