Hogy jobb élményt nyújthassunk, sütiket használunk. Ha egyetértesz, folytasd a böngészést.
Termékek Menü
Itt jársz: > >

Gy.I.K.

Gyakran ismételt kérdések!

Szia! Bogi vagyok az Ezüstsziget webáruház tulajdonosa. Felmerülő kérdéseidet pontokba szedve az alábbiakban próbálom megválaszolni:

A vásárlás/rendelés előtt felmerülő kérdéseidet itt válaszolom meg:

Mennyibe kerül a szállítás/postaköltség, ki a szállító?

A szállítási költség függ a megrendelés összegétől. A rendelt ékszereket a Magyar Posta futárszolgálata viszi házhoz, illetve kérheted MOL , COOP pontra is. Kiszállítási díjak: 1-5000Ft-ig: 1390Ft, 5001-15000Ft-ig 990Ft, 15000Ft felett a kiszállítás ingyenes! Banki utalás esetén a kiszállítás: 1-15000Ft-ig: 780Ft, 15000Ft felett INGYENES!

Minden ékszert értékének megfelelő díszcsomagolással látunk el! Így a csomagolásra sem lesz gondod, ha ajándékba adod az ékszert.

Mikor kapom meg a kiválasztott ékszert, ha most megrendelem?

A várható szállítási határidő minden raktáron levő termék esetén azonos, a megrendelést, és a feldolgozást követő 1-2 munkanap. Az ettől eltérő szállítási időt az adott termék leírásánál külön jelzem (pl: neves nyaklánc).

Rendelhetek telefonon?

Munkanapokon telefonon is leadhatod a rendelésedet (09.00-16.00-ig). Tel: 06309607792 Egyéb felmerülő kérdésedre is adok telefonon választ. :)

Ha egy ékszert szeretnék megvásárolni, de csak később tudnám kifizetni, el lehet rakatni?

Kérésére, 10 napig tudom elrakni neked, rendeld meg a szokásos módon webáruházunkból a kiválasztott ékszert és a megjegyzés rovatba írd be, hogy mikorra szeretnéd a kiszállítást.

Szeretnék gyűrűt vásárolni, de nem vagyok tisztában a pontos méretemmel,kérhetek segítséget?

Az Információk: Gyűrű méretek menü- pont alatt, leírást láthatsz arról, hogyan állapítsd meg otthon a gyűrű méretedet. Kövesd a leírást és rendelj bátran, ha mégsem jó a méret egy alkalommal díjmentesen kicserélem neked másikra (ha az adott méret a rendelkezésre áll). Ha mindezek után bizonytalan vagy a méretedet illetően, javaslom, hogy méresd meg ékszer boltban, és az értéket írd fel, ezután nem fogsz többet nehézségekbe ütközni ha gyűrűt szeretnél rendelni. :)

+egy segítség: Magyarországon egy átlagos felépítésű nőnek a gyűrű mérete: 53-54.

Valódi ezüstből készült ékszert kapok ha az ezüstsziget.hu webáruházból rendelek?

A webáruházban kapható ékszerek mindegyikének alapanyagára hatósági garancia van! Ha tőlem rendelsz biztosan 925-ös tisztaságú sterling ezüstből készült ékszereket fogsz kapni. Az ezüstsziget.hu webáruházban forgalmazott ékszerek szigorú hatósági ellenőrzésen mennek át, az ezüst ékszereinknek mindegyike hivatalosan fémjelzett, finomságjellel (925 és 835) és névjelével ellátott, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság (1089 Budapest, Bláthy Ottó utca 3-5., rövid neve: NEHITI) által bevizsgált ékszer. Engedély száma: PR7691 Az ezüstsziget.hu webáruházban minden ezüstékszert a magyar jogszabályoknak megfelelő hitelesítő fémjelzéssel, számlával, minőségi tanúsítvánnyal látunk el, és minden ékszerre 14 napos pénzvisszafizetési garancia van.

Tehát aggodalomra semmi ok! :) Hosszútávú célom, hogy elégedett és visszatérő vásárlóim között tudhassalak és bizton állíthatom, hogy mindenféle huncutság mentes webáruházban vagy!:) A sárga aranyozott ezüst ékszerek 14 karátos arany bevonattal rendelkeznek!

Fénykép alapján kell döntenem a vásárlásról, vajon azt adják vissza a képek amit majd kézhez kapok?

Lehetséges, hogy jártál már úgy, hogy választottál ékszert webáruházakból és a képen egy makulátlan szipi-szupi ékszert láttál, és amikor megkaptad az ékszert csalódott voltál mert kis semmi gagyi érzeted volt.....

Bizonyára észrevetted, hogy az ezustsziget.hu oldalon nem makulátlanok a képek, egyes fotók jobbak-rosszabbak a többinél. Én készítem el az összes fotót, egyedül....., nem használok fotóshopot és meg kell mondanom, évek kellettek addig, amig a megfelelő ékszerfotózási technikát elsajátítottam. Talán pont ezért bátran vállalom, hogy ezek a képek az eredeti ékszerről készültek és az ékszer amit kapsz pont olyan lesz mint a képen. :)))

Sárga, Rose Gold, Fekete ezüst ékszert rendelnék, lekopik a bevonat? Aranyoztathatok ékszert?

Sárga aranyozott ékszerek: 14 karátos arannyal futatottak. Az aranyozást magyar cég végzi, aki kizárólag csak ékszerek aranyozásával foglalkozik. A kopás a használat gyakoriságától függ, illetve az ékszer fajtájától. Az aranyozáskor az ékszert folyékony aranyba mártják, így nagyon vékony réteget képez az ékszeren.

A medálok, láncok, gyűrűk, karláncok esetén, amelyek több súrlódásnak vannak kitéve, ez a vékony filmréteg bizonyos szakaszokon, a mindennapos viselés mellett, halványulhat, megkophat, a legkevésbé érzékeny a kopásra a fülbevaló. Hangsúlyozom a mindennapos állandó viselés mellett fordulhat elő, amely érinti a nem aranyozott ezüst ékszereket épp úgy! :) Ezek az ékszerek azonban teljesen úgy néznek ki, mintha teljes egészében aranyból készültek volna, ám áruk sokkal kedvezőbb.

Az ékszerek aranyozása bármely modell (kérj információt) esetében kérhető (kivéve a rose gold és a fekete ékszereket) plussz díj ellenében. Az aranyozás miatt a feldolgozási idő megnövekszik!

Rosé gold ékszerek: vörös arany bevonattal rendelkeznek karátszáma: 14.

A kopás a használat gyakoriságától függ, illetve az ékszer fajtájától. Az aranyozáskor az ékszert folyékony aranyba mártják, így nagyon vékony réteget képez az ékszeren. A medálok, láncok, gyűrűk, karláncok esetén, amelyek több súrlódásnak vannak kitéve, ez a vékony filmréteg bizonyos szakaszokon, a mindennapos viselés mellett, halványulhat, megkophat, a legkévésbé érzékeny a kopásra a fülbevaló. Hangsúlyozom a mindennapos állandó viselés mellett fordulhat elő, amely érinti a nem aranyozott ezüst ékszereket épp úgy! :)

Fekete színű ezüst ékszerek: a bevonat fekete színű ródium. A gyártási technológia során a felület megmunkákásában, ródiumozással különböző színhatások érhetők el: ( pl:fehér, szürke, vörös, fekete).

A ródiumozás idővel megkophat. A medálok, láncok, gyűrűk, karláncok esetén, amelyek több súrlódásnak vannak kitéve, ez a vékony filmréteg bizonyos szakaszokon, a mindennapos viselés mellett, halványulhat, megkophat, a legkévésbé érzékeny a kopásra a fülbevaló. Hangsúlyozom anmindennapos állandó viselés mellett fordulhat elő, amely érinti a nem aranyozott ezüst ékszereket épp úgy! :)

Alakítás és javítás során felmerülhet a színkülönbségi probléma!

Fizetéssel és átvétellel kapcsolatos kérdéseidre a választ az alábbiakban olvashatod:

Milyen módon fizethetem ki a megrendelésemet?

Megrendelése kiegyenlítéséhez jelenleg két fizetési mód közül választhatsz:

-utánvétellel (kézbesítőnek kell fizetned)

-átutalással (előre, bankon keresztül)

Ha előre utalnám az ékszerek árát, milyen bankszámlaszámra utaljak? Mikor kapom meg ez esetben a megrendelésemet?

A rendelt ékszerek értékét, megrendelésed végösszegét kifizetheteted banki átutalással otthonról online, illetve befizetheted közvetlenül az alábbi bankszámlaszámra bármelyik OTP fiókban. A megrendeléskor küldött visszaigazolásban is megtalálhatóak az átutaláshoz szükséges adatok. Az utaláshoz szükséges adatok: Citrom-Liliom Kft, OTP Bank, 11742111-20061674

Megjegyzés rovatba kérlek írd be: rendelésed száma

Az összeg beérkezése után feladom a csomagot részedre, amelyről értesítést küldök e-mailben.

Postán maradóra szeretném kérni a szállítást, hány napig vehetem át a megrendelésemet?

A postán maradóra kért csomag a szállítást követően 10 munkanapig áll rendelkezésre, hogy az általad választott postahivatalban átvedd. A csomag feldadáskor értesítést fogsz kapni e- mailben.

Kibonthatom a csomagot mielőtt a futárnak kifizetem illetve átveszem?

A megrendelt ékszereket bélelt borítékban adjom fel csomag küldeményként, amelyet csak kifizetés illetve átvétel után lehet kibontani.

Mire figyeljek a csomag átvételekor?

Az első dolog, hogy vizsgáld meg a küldemény épségét, még kézbesítéskor a futár jelenlétében, amennyiben a bélelt borítékon (csomagoláson) külsérelmi nyomokat veszel észre, akkor a sérülést a futár és az átvevő, közösen rögzíti a helyszínen írásban, postai-jegyzőkönyvben. A jegyzőkönyv egy példányát a futár az átvevőnél hagyja, annak másolatát kérem, hogy e-mailben küld el részemre. Bármiféle reklamációt csak ily módon tudok orvosolni.

Folyamatban lévő megrendeléssel kapcsolatos kérdésekre itt találod a választ:

Megrendelésemen változtatni szeretnék (szállítási cím,fizetési mód, termék, egyéb), mit csináljak?

Telefonon és e-mailben is megteheted, vagy a visszaigazoló e-mailre írt válasz keretében. A visszaigazoló e-mailtől számítva 24 óra áll a rendelkezésedre. Azonban a változtatásokat kérlek, minél előbb jelezd felém, mert a lehető leghamarabb megkezdem a csomagod összekészítését, hogy mihamarabb odaérjen hozzád. :)

Meggondoltam magam, szeretném ha törölnéd a rendelésemet, milyen módon töröltethetem ?

Minél előbb (legkésőbb a rendelés leadásának napját követő napon 09.00-ig) szólj nekem, a visszaigazoló e-mailre válaszolva, vagy telefonon: 06309607792, e-mailben: ezustsziget@gmail.com. Amennyiben ellustálkodod, hogy szólj, vagy nem veszed át a megrendelésedet, az szerződésszegésnek minősül, úgy a keletkezett kár (kiszállítás és a visszaszállítási díj) téged terhel. A rendelésedet bármikor lemondhatod, lényeg, hogy lehetőség szerint írásban jelezd. Kérlek a vásárlásod legyen felelősség teljes!

Mikor fogják kiszállítani a csomagomat ?

A csomagod feladását követően, e-mailt küldök neked, amely tartalmazza a csomag küldeményazonosítóját, amelyre rákattintva a (https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes)oldalon nyomon tudjod követni az útját.

Fix szállítási időpontot szeretnék kérni, lehet?

Természetesen, van rá lehetőség, a megjegyzés rovatban megadhatod, melyik naptári munkanap legyen a kiszállítás napja, és én arra a napra időzítem neked. Hétvégi, és ünnepnap sajnos nem kérhető!

Átvettem a megrendelést! Rendeléssel kapcsolatos kérdések:

Sajnos nem jó méretet rendeltem, kicseréltethetem?

Igen, szívesen kicserélem, ha az adott termékből rendelkezésre áll a csere méret. Amennyiben nincs az adott ékszerből raktáron, úgy másik ékszerre is kicserélhető. Az adott csere feltétele, hogy az ékszer nem kerül használatba. Cserét legkésőbb 14 napon belül jelezni kell!

Karácsonykor: december 10. után vásárolt ékszereknél a csere idő: 30 nap.

Telefonon: 06309607792, e-mailben: ezustsziget@gmail.com, is jelezheted cserélési szándékodat. Ezután pedig küld vissza az ékszert, ajánlott küldeményként, sérüléstől védve a: Citrom-Liliom Kft. 2049 Diósd, Tündér u. 16 címre. Az ékszer visszaküldésének és az újra postázásának a költsége ebben az esetben, téged azaz a vevőt terheli. Ha az ékszer hiánytalanul, és sérülésmentesen visszaérkezett, postafordultával küldöm az általad választott másik ékszert. Ha keletkezik árkülönbözet akkor azt utánvétellel az átvételkor kell kifizetned a futárnak. Ha pedig visszajáró értékkülönbözet keletkezik, azt visszautalom a megadott bankszámlára. 14 nap utáni cserélés esetén az ékszer árát teljes egészében le kell vásárolnod.

Nem ilyen ékszerre számítottam, ( vagy: ajándékba kaptam) valahogy nem igazán tetszik,mit tegyek?

Ha nem tetszik a vásárolt, ill. az ajándékba kapott ékszer, ki tudom cserélni azt egy másikra. A csere feltétele, hogy a megvásárolt ékszer ne kerüljön használatba. Cserét legkésőbb 14 napon belül jelezni kell! Karácsonykor: december 10. után vásárolt ékszereknél a csere idő: 30 nap.

Amennyiben nem találnál, vagy nem szeretnél másik ékszert, visszatérítem az ékszer árát. (bankszámlaszám megadása szükséges). Pénzvisszafizetésre csak a rendelés kézhezvételtől számított 14 napon belül van lehetőség.

Telefonon: 06309607792, e-mailben: ezustsziget@gmail.com, is jelezheted cserélési, ill. elállási szándékodat. Ezután pedig küld vissza az ékszert, ajánlott küldeményként, sérüléstől védve a: Citrom-Liliom Kft. 2049 Diósd, Tündér u. 16 címre. Az ékszer mellett kérem, lehetőség szerint, a számlát és a minőségi tanúsítványt is küld vissza. Amennyiben több ékszert rendeltél, a számla fénymásolata is elég. Az ékszer visszajuttatásának költsége téged terhel, csere esetén az újra küldésnek költsége is.

Az ajándékba kapott ékszerre is a fent felsoroltak vonatkoznak. Amennyiben bizonytalan vagy hívj engem és szívesen segítek!

Mit jelent a 14 napos pénzvisszafizetési garancia, hogyan élhetek vele?

Ha a megvásárolt ékszer bármilyen okból nem nyeri el a tetszésedet a kézhezvételtől számított 14 napon belül, visszatérítjük az ékszer árát. Elállási szándékodat mindenképp jelezd! Telefonon: 06309607792, e-mailben: ezustsziget@gmail.com.

Az alábbi adatokra mindenképpen szükségem lesz, hogy be tudjam azonosítani a rendelésedet, illetve az ékszert:

-a rendelésed száma, a vásárláskor megadott név és e-mail cím

-az ékszer neve vagy cikkszáma

-esetleg a kiállított számla sorszáma

-a bankszámla száma, ahová a vételár visszautalását kéred

Az ékszer visszajuttatásának a postaköltsége a vevőt terheli. Az ékszert, ajánlott küldeményként, sérüléstől védve küld a: Citrom-Liliom Kft. 2049 Diósd, Tündér u. 16 címre. Az ékszer mellett kérem, lehetőség szerint, hogy a számlát, és a minőségi tanusítványt is küld vissza. Fontos tudnod! Ne utánvételes küldeményként add fel a visszaküldendő csomagot, és ne portósként, postán maradóként, mert azt nem veszem át!

Amennyiben az ékszer hiánytalanul, és sérülésmentesen megérkezett hozzám, visszautalom a rendelés teljes vételárat az általad megadott bankszámlára.

Meghibásodott az ékszer, mi a teendő?

A jótállási időn belül meghibásodott ékszerekre panasz esetén van mód és lehetőség azt bejelenteni nekem és igyekszem azt orvosolni. Vedd fel velem a kapcsolatot: 06309607792 számon, vagy küldj e-mailt: ezustsziget@gmail.com.

Az alábbi adatokrat kell megadnod e-mailedben:

-vásárláskor megadott név, cím, e-mail cím és telefonszám;

-ékszer neve, cikkszáma, (minőségi tanusítványon szerepel);

-számla sorszáma;

- a panasz leírása.

A válasz e-mailemben javaslatot teszek a megoldásra, majd a meghibásodott ékszert a dobozában, ajánlott levélként küld el a : Citrom-Liliom Kft, 2049 Diósd, Tündér u. 16. címre. Az eljuttatás költsége téged a vevőt terheli. A megjavított, illetve a csereékszert általában két héten belül visszaküldjük,a megadott címre, szállítási költség felszámítása nélkül.

FONTOS!

Ha az ékszert a szerviz bevizsgálást követően hibátlannak találta, vagy a hibát nem rendeltetésszerű használat okozta, ezért a javítás garanciálisan nem végezhető el, akkor a javítás költsége és a visszaszállítás költsége a vevőt terheli.

Feliratot, nevet, dátumot gravíroztatnék a rendelt ékszerbe, lehetséges?

Fazontól függően egyes ékszerbe tudunk gravírozni, ill. vésni. Karakterenként kell fizetni, egy karakter 500Ft. Megrendeléskor a megjegyzés rovarba kell beírni a gravírozandó szöveget. A gravírozás miatt a szállíthatóság kitolódik kb 5 munkanappal. Karácsonykor ez az idő megnőhet, ezt vedd figyelembe megrendeléskor! Ezek a megrendelések egyedi megrendelésnek számítanak ezért előre átutalás esetén tudom teljesíteni. Az utaláskor pedig a gravírozás munkadíjával megemelt összeget kell a számlára utalni, amelyet a megrendelést követően minden esetben pontosítok a vásárlóval. Egyedi megrendelés esetén nem illet meg az elállás joga és ezeket az ékszereket nem cserélem ki!

Miért feketedik be az ezüstékszer, mit tegyek?

Az ezüstöt az ezüst-szulfid színezi sötétre. Ez egy természetes kémiai folyamat során keletkezik. Ha az ezüst a kénnel találkozik, úgynevezett ezüst-szulfid réteg képződik a felületén. Először is a viselője által használt kozmetikumokra lehet gyanakodni, vagy kiválthatja a feketedést, ill. ilyen az erős izzadás is. A kén előfordulhat kozmetikai krémekben, gyógyvizekben, ami az ezüst felületén ezüst-szulfidot képez. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ezüst nyaklánc elszíneződik, majd befeketedik, fekete foltos lesz, esetleg besárgul.

Nagyon sok házi praktikát találhatsz, többek között fluoridos fogkrém, szódabikarbóna, sós forróvíz stb., ezek mind segítenek ezüstöd tisztításában. Az EZUSTSZIGET.HU azonban nem házi praktikát hanem szakmailag helytálló kipróbált ezüsttisztító folyadékot javasol. Ezt a folyadékot ródiumozás, kő és gyöngy nélküli ékszereidhez használd, és mielőtt belefogsz olvasd el a használati útmutatót! Az áruházunk nem forgalmaz ródium bevonat nélküli ezüstékszert, tehát az esetleges oxidációtól nem kell tartanod, elég a koszt és a szappanmaradékot stb, lemosnod az ékszereidről, és puha ruhával megtörölnöd. Idővel a hordástól a ródium megkophat és itt már a natúr ezüst elszíneződhet, ezt megelőzheted ha fürdésnél, illetve gyógyfürdőben nem viseled ezüst ékszereidet. Tárold mindíg sötét helyen, visszazárható zacskóban, vagy ékszeres ládikában, erszényben, ahol nem tud karcolódni.